Posted on Jätä kommentti

CruiserCLOUD – sähköpyöräily HansCruiserilla

Tässä on vähän meidän ajatuksia siitä, millaista sähköpyöräily HansCruiserilla voisi olla.

”Lähdet aamulla töihin. Pääset cruiserin luo, jolloin se tunnistaa sinut ja käynnistyy esimerkiksi puhelimesi avulla. Et tarvitse avaimia eikä sinun tarvitse käynnistää sitä itse. Graafisessa kojelaudassa näkyy valitsemasi näkymä ja mahdollisuus mm. tarkastella aikaisempia reittejä. Pohdit, mikä reitti olikaan nopein? Löydät sen helposti ja valitset tämän reitin. Matkan aikana voit vaikka katsoa tarkempia tietoja cruiserisi tilasta tai seurata esimerkiksi keskikulutusta, sillä olet mukana kisaamassa muiden kruisailijoiden kanssa siitä kuka pääse yhdellä latauksella pisimmälle. Pääset perille, laitat cruiserin pois päältä ja lukitset sen. Voit huoletta jättää cruiserin minne vain. Jos esimerkiksi cruiseri liikkuu yli sallittujen rajojen tai akussa/moottorissa ilmenee ongelmia, saat siitä välittömästi puhelimeesi ilmoituksen. Halutessasi voit myös paikantaa cruiserin. Illalla kotona haluat vielä tabletilla tutkia tarkemmin cruiserista tallentuneita tietoja ja myös tarkastaa onko uusia ominaisuuksia ladattavissa pilvipalvelun kautta. Löydät uuden päivityksen, joka yön aikana latautuu cruiseriin. Aamulla pääset taas matkaan ja lataamasi uusi ominaisuus tekee matkasta vielä hieman paremman.”

Tällaista se voisi olla työmatkalla.

Sähköpyöräily itsessään tekee pyöräilystä aivan uuden kokemuksen, mutta antaa myös mahdollisuuden luoda ja kehittää erilaisia ominaisuuksia. Meillä on kehitteillä ja testauksessa ominaisuuksia, jotka tulevat tekemään pyöräilystä mahdollisimman sujuvaa ja helppoa. Tärkeimpänä näistä on pilvipalvelun kehittäminen, jota kutsumme CruiserCLOUDiksi. Sen kautta cruiserista voidaan saada tietoa pyörämatkan jälkeen sekä lisätä ominaisuuksia matkan aikana kuten esimerkiksi kartat ja reitit näkyviin kojelaudalle sekä päivittää ominaisuuksia. Mahdollisuuksia on monia ja tällä hetkellä pohdimme, mitä ominaisuuksia pilvipalvelun kautta cruiseriin sisällytetään. Mitä ominaisuuksia teidän mielestä cruiserin kojelaudalla pitäisi olla?

Kerromme CruiserCLOUDista lisää myöhemmin.

Posted on Jätä kommentti

Inspiroitumassa messuilla

Kävimme viime viikolla Eurobike-messuilla Saksan Friedrichshafenissa. Olimme siellä tutustumassa erilaisiin sähköpyörien valmistajiin sekä etsimässä osien toimittajia, jotta cruiserista saadaan vieläkin parempi. Reissun tarkoituksena oli myös saada infoa uusista trendeistä ja vähän peilata sitä, missä me menemme.

Messuilla näki selkeästi, että erilaiset sovellukset ja palvelut niiden kautta ovat lisääntyneet. Tarjolla on mobiilisovelluksia ja järjestelmiä liitettynä moottoriin ja akkuihin. Lisäksi on palveluntarjoajia, jotka tarjoavat sovelluksia erikseen. Pääpaino kuitenkin on siinä, että tietoa pyöristä halutaan saada enemmän  ja sovelluksia halutaan hyödyntää uusien ominaisuuksien lisäämisessä. Esimerkiksi paikannus, reittitiedot sekä tieto kuljetuista matkoista ovat jo saatavilla olevia ominaisuuksia. Myös varkaudenestoon etsitään ratkaisuja hälytysten ja nettiyhteyden avulla.

Olikin hyvä nähdä pilvipalveluiden osalta tarjontaa ja sitä, mitä ratkaisuja niiden kautta tarjotaan valmistajalle ja mitä asiakkaalle. Tämä siksi, että lähdemme suunnittelemaan omaa pilvipalvelua, CruiserCLOUDia. Pilvipalvelun ja nettiyhteyden avulla saadaan pyöräilyyn aivan uusi ulottuvuus ja graafinen näyttö tukee hyvin pilvipalvelua, sillä siihen saadaan tuotua erilaisia ominaisuuksia kruisailun aikana. Tärkeää pilvipalvelussa on myös se, että ominaisuuksia ja tietoja voidaan tarkastella useilla eri laitteilla.

Nämä liittyvät läheisesti siihen, että meidän tavoitteena on tarjota muutakin kuin välinettä paikasta toiseen liikkumiseen. Pilvipalvelun kautta ollaan lähempänä sitä, mitä tavoitellaan eli kruisailua. Meillehän kruisailu tarkoittaa sujuvaa ja rentoa ajelua, johon on lisätty teknologiaa tehden ajelusta kokemuksen.

Mitä ominaisuuksia/palveluita teidän mielestä pilvipalvelun ja nettiyhteyden kautta cruiserissa pitäisi olla?